latinica  ћирилица
21/09/2023 |  13:04 | Аутор: РТРС

Предложене мјере притвора за пет лица осумњичених за промет дроге

Тужилаштво БиХ је након испитивања упутило приједлог за одређивање мјере притвора за пет лица осумњичених да су починили кривично дјело у вези са неовлаштеним прометом дроге, а који су ухапшени у наставку полицијске акције "Овердоуз два".
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Приједлог за одређивање мјере притвора предложен је за Нону Сејдића, Џенана Букву, Кенана Букву, Азру Суљагић и Елведина Хашимовића, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске на подручју Сарајева и Рудог ухапсили су и извршили претресе пет осумњичених лица.

Приликом претреса пронађена је и одузета одређена количина хероина и кокаина, те оружје, муниција, новац и машина за рударење криптовалута. Привремено су одузета и три путничка возила.

Ради се о предмету у којем се користе докази добијени из "Скај" и "Аном" апликација, а осумњичени су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили кријумчарење, скривање, транспорт као и пласман на илегално нарко-тржиште веће количине кокаина, хероина и марихуане, као и наркотичких смјеса, те неовлаштен промет оружја и војне опреме.

Они се сумњиче да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге.

Мјера притвора у трајању од 30 дана предложена је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.