latinica  ћирилица
21/09/2023 |  15:46 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Стање безбједности у Српској добро - евидентан интезивнији рад полиције (ФОТО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузимају законом и Уставом прописане мјере и радње, како би стање безбједности на подручју Републике Српске било повољно, те самим тим и безбједност грађана и њихове имовине, без обзира којем народу припадали, закључено је на данашњем стручном колегију министра Синиша Карана који је одржан у Полицијској управи Зворник, а којем је данас присуствовао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Колегијум - Фото: Уступљена фотографија
КолегијумФото: Уступљена фотографија

На колегијуму, којем су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелници оперативних управа Министарства, начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић информисао је о стању безбједности, на подручју Полицијске управе Зворник, са освртом на три догађаја која су се догодила на подручју ПУ Зворник који су посебно експолоатисани у медијима посљедњих дана.

Закључено је да се у овим догађајима не може прихватити квалификација да је мотив био напад на повратничку популацију, већ да се ради о инцидентима између грађана, без обзира на националност. Најбитнија чињеница је, како је констатовано, да су у свим случајевима идентификовани извршиоци према којима су од стране полицијских службеника предузете законом прописане мјере и радње, иако и међу њима има полицијских службеника.

Вишковић се овом приликом захвалио грађанима бошњачке националности у Републици Српској који нису подлегли манипулацијама појединаца из бошњачког народа који су покушали ове догађаје да злоупотребе у политичке сврхе и тиме угрозе безбједност у Републици Српској.

Он је изразио опредјељеност да институције Републике Српске, те тиме и припадници МУП-а ефикасно извршавају законом прописане послове и задатке, истичући пуну подршку МУП- у Српске у његовом досадашњем раду.

На колегију је закључено да је стање безбједности на подручју Републике Српске задовољавајуће, те да је видљив интезивнији рад полиције у смислу повећања активности полицијских службеника у вези са спречавањем криминалитета.