latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:09 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Деманти на објављену информацију у Дневнику 2 и порталу

Предшколска Установа "Melissaki" је демантовала информацију објављену у Дневнику, у прилогу о которварошким вртићима, а који је објављен и на нашем порталу.
Вртић - Фото: РТРС
ВртићФото: РТРС

Саопштење преносимо у цјелости: 

"Молим Вас да извршите исправку нетачног навода који је нанио штету угледу и репутацији наше Предшколске Установе.
Наиме у прилогу дневника РТРС приликом објављивања и рекламирања отварања вртића у кругу фабрике „Дермал“ у Котор Варошу дана 22 или 23. 08.2023. године, навели сте да у Котор Варошу постоји пријека потреба за отварањем нове предшколске установе и да поред општинског вртића не постоји други вртић. Овом приликом желимо да Вас информишемо да су то нетачни наводи и да је стварно стање сљедеће:
1. У Котор Варошу од августа 2017. године постоји и приватна Предшколска Установа „Мелиссаки“ чија је власница и директор госпођа Василики Тримпоу која је гркиња, мајка двоје дјеце, удата у Котор Варош.
2. Иста се више пута обраћала општини Котор Варош да помогне и суфинансира родитеље дјеце која бораве у предшколској установи, али без успјеха јер до сада није било разумјевања од стране наше општине, која је једна од најзапосленијих у Републици Српској.
3.Такође је на жалост тачна информација да је у Котор Варошу већ одавно веома популарно чување дјеце по кућама (и до тридесетеро дјеце) од стране жена чувалица, која на жалост нису уопште обухваћена предшколским образовањем (то су потврдиле и госпође које сте интервјуисали у прилогу вашег Дневника).
Овом приликом Вас позивамо да посјетите и нашу Предшколску Установу која се налази на адреси Николе Тесле бб. Котор Варош, те информишете јавност у Републици Српској о једној веома позитивној и успјешној причи".