latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:23 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Видовић: Градишка се убрзано развија

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да се Градишка убрзано развија захваљујући агилности градоначелника Зорана Аџића и његових сарадника, који су уз подршку Владе Српске реализовали значајне пројекте.
Свечани пријем у Градишци - Фото: СРНА
Свечани пријем у ГрадишциФото: СРНА

Видовићева је присуствовала пријему у Градишци који је Аџић организовао поводом славе града Мале Госпојине.

Аџић је истакао да је локална управа у периоду између двије славе урадила много на изградњи инфраструктуре и стварању услова за нове инвестиције и запошљавање.

Он је као најзначајнији инфраструктурни пројекат издвојио реконструкцију јавне расвјете, чија је вриједност 5,4 милиона КМ.

Аџић је истакао да је обезбијеђен грант словеначке развојне агенције у износу од 820.000 евра, те да ће средства за инвестицију бити обезбијеђена из уштеде преласком на ЛЕД технологију, с обзиром да ће, како каже, уштеда електричне енергије бити око 68 одсто.

Осим Видовићеве, славском пријему присуствовали су и министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Славском пријему присуствовали су Његово преосвештенство владика пакрачко-славонски Јован, свештенство Српске православне цркве и представници других вјерских заједница, начелници Српца и Костајнице, представници републичких и локалних институција и организација.