latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:28 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Злоупотреба у политичке сврхе и у Представничком дому БиХ (ВИДЕО)

На захтјев посланика бошњачке опозиције предвођене СДА сазвана је хитна сједница с намјером да се тендециозним закључком поједини инциденти окарактеришу као напади на бошњачке повратнике и да се за то осуди МУП Српске.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом ПС БиХФото: СРНА

Ово је злоупотреба жртава спорадичних инцидената у политичке сврхе, поручују српски посланици, указујући на бројне примјере напада на Србе у ФБиХ.

- Јесте ово тема о којој треба да говоримо, али сматрам да није ово тема којом треба да се бави политика. Политика треба да се бави бољим животом за све грађане. Категорично одбијам било какве сценарије, оркестрирано и томе слично - истакла је предсједавајућа Клуба СНСД у Представничком дому БиХ Сања Вулић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Небојша Радмановић предложио је вечерас да са дневног реда хитне сједнице буде повучена тачка о приједлогу мјера и активности на побољшању безбједности повратника у БиХ, јер сматра да овај дом није надлежан за предложену тему и да би расправа само додатно и непотребно распламсала актуелне политичке проблеме у БиХ.