latinica  ћирилица
22/09/2023 |  07:13 ⇒ 10:27 | Аутор: РТРС

Пећанац: Сви који су испуњавали услове за бесплатан градски превоз имаће и убудуће то право (ВИДЕО)

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац навео ја да су се чланови Удружења Четири плус сами изборили за своја права, док су поједини, као каже, хтјели да им одузму права која им припадају.
Бојан Пећанац - Фото: РТРС
Бојан ПећанацФото: РТРС

- Чланови удружења Четири плус тражили су своја права. Ми смо само хтјели да све буде транспарентно, колико коме средстава припада, и то смо ријешили једним амандманом - нагласио је Пећанац гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Појаснио је да су се Чланови Удружења окупили недавно испред Градске управе Бањалука, како би истакли своје негодовање и незадовољство због неусвајања битних питања, као што су субвенције за бесплатну мјесечну карту, и многа друга.

Говорећи о исплатеи превозницима, навео је да им обавезе нису измириване.

- Проблеми су постојали приликом исплате превозницима, нису им измириване обавезе, зашто је било кашњења није ми јасно - истакао је Пећанац и додао да све категорије становништва које су испуњавале услове за бесплатан јавни превоз имаће и убудуће то право.

Навео је да је поносан на амандман СНСД којим се додјељује бесплатан јавни превоз за особе са инвалидитетом као и дјеци са потешкоћама у развоју.

- Клуб одборника СНСД се борио за бољи јавни превоз, ми у Бањалуци имамо наскупљу у карту јавног превоза у регији - поручио је Пећанац.