latinica  ћирилица
22/09/2023 |  07:46 | Аутор: СРНА

"Ћоровићеви сусрети" посвећени савременој српској прози

У Билећи данас почиње књижевни скуп "Ћоровићеви сусрети", посвећен савременој српској прози, на коме ће бити уручена књижевна награда "Светозар Ћоровић" за ову годину.
Светозар Ћоровић (Фото: Јавно власништво) -
Светозар Ћоровић (Фото: Јавно власништво)

Награда "Светозар Ћоровић" биће уручена на свечаној академији у 20.00 часова овогодишњем добитнику Ранку Крстајићу за књигу прича "Господар среће", која је објављена у Српској књижевној задрузи.

Из билећког Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" су најавили да ће у оквиру дводневних 25. "Ћоровићевих сусрета", посвећених српској прози данас, бити одржан и округли сто о теми "Књижевно дјело Горана Петровића" и промовисана "Просвјетина" издања зборника и часописа "Нова зора".

У оквиру манифестације "Ћоровићеви сусрети" и у Гацку ће вечерас почети 25. Научни скуп историчара који ће и сутра окупити бројне српске историчаре из Републике Српске и региона.

"Ћоровићеви сусрети" у Билећи биће одржани у организацији билећке "Просвјете" и општине Билећа, под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске.