latinica  ћирилица
22/09/2023 |  08:27 ⇒ 08:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Петковић: Поносни на Вучића и његов историјски говор у УН

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да су цијела Србија, а посебно српски народ на КиМ, "поносни на свог предсједника Александра Вучића и његов историјски говор на засједање Генералне скупштине УН", гдје је, како је навео, јасно поручио да Србија неће устукнути у борби за своје државне и националне интересе на КиМ, јер управо тако брани и принципе на којима почива систем УН.
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Предсједник Србије објаснио је читавом свијету како се бори једна мала али одговорна и слободољубива земља, која своју политику темељи на принципима независности, морала, досљедности и начелима међународног права, која морају да важе за све - и оне велике и оне мале - навео је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Истакао је да је цијели свијет имао прилику да се упозна са проблемима српског народа на КиМ и "зулумом који чине Курти и његови екстремисти" и додао да ће о томе у предстојећим недјељама и мјесецима Србија у УН још говорити, на озбиљан, детаљан и аргументован начин.

- Остаће записано да је предсједник Вучић на најзначајнијој свјетској политичкој говорници снажно, храбро и аргуметовано разобличио лицемерје многих који, с једне стране, подржавају тзв. независно "Косово", а с друге стране се одлучно залажу за поштовање међународног права у случају Украјине - написао је Петковић.

Навео је и да је "слободарски народ у Србији био посебно поносан на предсједника Вучића", а да "одушевљење нису криле и бројне слободарске државе које су годинама чекале на овакав говор у УН".