latinica  ћирилица
22/09/2023 |  08:58 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Андан: Скупови "Граница постоји" одбрана свега што Шмит покушава (ВИДЕО)

Скупови "Граница постоји" је начин и пут да се међународним туторима у БиХ каже да постоји један народ, а то су Срби у Републици Српској који не прихватају све оно што су им такозвани високи представници до јуче наметали, изјавио је за РТРС члан некадашњег Главног штаба Војске Републике Српске Драгомир Андан.
Граница постоји - Фото: РТРС
Граница постојиФото: РТРС

- Доласком предсједника Милорада Додика на власт, тај клише натурања одлука високих представника је почео да слаби. Продукт свега су окупљања на енитетским линијама - рекао је Андан.

Истакао је да су задње одлуке које Кристијан Шмит покушава да наметне задњи покушај урушавања Републике Српске.

- Народ је препознао шта то значи. Ми у Републици Српској морамо бити свјесни, да је ово задња одбрана свега што Шмит покушава. Он нема легитимитет. Он је само туриста који је залутао у Републику Српску и ми му требамо наћи водича да изађе из Републике Српске и БиХ. Крајње вријеме је да ми Срби у Републици Српској схватимо шта се дешава и какви су то покушаји унитаризације БиХ - поручио је Андан.

Подјећамо, вечерас ће бити настављена окупљања под крилатицом "Граница постоји", а Андан је истакао да је потребно да се окупимо у што већем броју.