latinica  ћирилица
22/09/2023 |  10:45 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Није изненађење да Тривићева подржава оно што траже амбасаде, а не што желе грађани Српске

Нико није изненађен да Јелена Тривић подржава само оно што од ње траже стране амбасаде, а да не подржава оно што жели народ и грађани Републике Српске, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Морам рећи да власт Републике Српске не води никакву неодговорну и сепартистичку политику, већ политику очувања Дејтонског споразума, уставног поретка у БиХ и права и надлежности Републике Српске које нам на основу тог споразума припадају - навео је Ковачевић за Срну.

Он је нагласио да је потпуно логично и очекивано да се и Јелена Тривић придружила кампањи Сарајева и дијела међународне заједнице који борбу Српске за очувањем њене позиције и надлежности називају некаквим сепаратизмом и угрожавањем стабилности.

Ковачевић је рекао за Срну да једини који су овдје угрожени јесу Република Српска и њени грађани који су од Дејтона константно угњетавани и обесправљивани, али то Јелену Тривић не занима.

- Наравно да није изненађење и да Јелена Тривић не подржава скупове "Граница постоји" јер су то скупови са којих грађани поручују да неће дозволити даље угњетавање Републике Српске и њеног народа. Наравно и да Јелена Тривић, идентично као и у ОХР и у Сарајеву, користи термин међуентитетска линија иако у Уставу БиХ у члану 1.4 јасно пише - граница између ентитета - истакао је Ковачевић.

И на крају, додао је он, потпуно је логично да Јелена Тривић не мисли исто о Кристијану Шмиту као власт и грађани Републике Српске.

- Самопроглашена предсједница Републике и самопроглашени високи представник и јесу право друштво - рекао је Ковачевић.

Тривићева је за федералне медије, између осталог, изјавила да је против независности Републике Српске и да се не слаже са организовањем скупова "Граница постоји", јер није добро излазити на, како је рекла, међуентитетске линије и давати сигнале тензија.