latinica  ћирилица
22/09/2023 |  11:33 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Кошарац: Тривићева не може и неће против својих ментора и финансијера

Сташа Кошарац, члан Предсједништва СНСД-а, каже да нису изненађени ставом предсједнице Народног фронта Јелена Тривић, те да од ње ништа друго нису ни очекивали.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Најбоља британска ученица каже да не подржава протесте "Граница постоји". Наравно да нисмо изненађени њеним ставом. Од ње ништа друго нисмо ни очекивали, јер не може и неће против својих ментора и финансијера. Јелена Тривић никада неће разумјети да циљ протеста није, како каже, давати сигнале тензија, већ подршка институцијама Српске и њеном предсједнику, који су на легалан и легитиман начин изабрани у демократском изборном процесу - истакао је Кошарац.

Наводи да су данас мета политичког прогона западних амбасада и непожељног госта, који се како каже, лажно представља као високи представник, уз садејство неуставних правосудних институција - Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

- Циљ Јелене Тривић је власт, а не Република Српска и очување њених институција. Илузорно је очекивати да самопроглашена "предсједница" разумије шта значи заштита изборне воље наших грађана. Изборну вољу грађана Српске није поштовала ни у изборној ноћи, када је самовољно прогласила побједу и прослављала титулу самозване предсједнице Српске. Још се сјећамо тог фијаска. Не би она да се замјера ни Шмиту, ни западним амбасадама, јер као што рекох - ментори и финансијери - истакао је Кошарац.

Кошарац наводи да Јелена Тривић каже да је Шмит "у политичком рјечнику врло избалансиран".

- То што лажни високи представник у нападима хистерије и изливима мржње назива руководство Српске и српки народ ''мајмунима у циркусу'', за Јелену је "избалансиран рјечник". За Јелену је то ништа. Јер, као што рекох - ментори и финансијери - каже Кошарац.

Подсјећамо, предсједница Народног фронта Јелена Тривић је током гостовања на Федералној телевизији истакла је да се не слаже са организовањем скупова "Граница постоји", јер није добро излазити на, како је рекла, међуентитетске линије и давати сигнале тензија.