latinica  ћирилица
22/09/2023 |  12:49 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Тунел копале особе из Србије и Црне Горе, повезаност са лицем из Вишег суда

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић изјавио је данас да је ријешен случај обијања депоа Вишег суда у Подгорици, да имају доказе да су у копању тунела учествовала четворица држављана Србије, као и траг који води ка налогодавцима.
Филип Аџић - Фото: СРНА
Филип АџићФото: СРНА

- Ријешили смо случај, имамо идентификована лица која су ископала тунел. Већина лица долази из Србије, имали су помагаче из Црне Горе - рекао је Аџић на конференцији за новинаре.

Он је навео да су у копању тунела учетвовали држављани Србије Милан Марковић, Вељко Марковић, Дејан Јовановић и Владимир Ервић.

Према његовим ријечима, против четири особе поднесене су кривичне пријаве, као и против још двије за сада неидентификоване особе.

- Имамо још пет лица која су учествовала у овој кривичној радњи, али нису сви учествовали у копавању тунела - рекао је Аџић.

Он је навео да постоји повезаност ове криминалне организације са једном особом из Вишег суда, као и повезаност са лицима у Управи за извршење кривичних санкција које су повезане са једном криминалном организацијом.

- Имамо траг који нас води ка налогодавцима овог кривичног дјела - истакао је Аџић.

Тунел ископан између депоа Вишег суда у Подгорици и оближње зграде откривен је 11. септембра.