latinica  ћирилица
22/09/2023 |  13:17 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Предложен притвор због насилничког понашања

Окружно јавно тужилаштво Бањалука данас је предложило Основном суду у Котор Варошу да одреди мјеру притвора за Драгу Поповића /39/ из Кнежева због сумње да је физички напао малољетника и његову мајку.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Осумњичено лице је у сриједу, 20. септембра, око 20.00 часова у Кнежеву, у Улици Дујка Комљеновића, физички напао малољетног С.О. и његову мајку С.О. који су задобили тјелесне повреде, те им је упутио озбиљне пријетње по живот и тијело, саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњиченог лица предложио је одређивање мјере притвора Основном суду у Котор Варошу због постојања основане сумње да је починио кривично дјело насилничко понашање, са два кривична дјела тјелесна повреда.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Котор Варошу.