latinica  ћирилица
22/09/2023 |  13:40 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Болница Требиње: Све протекло без посљедица, полиција ради на случају

Болница Требиње саопштила је данас да је недавна експлозија испред те установе прошла без посљедица и да се све здравствене процедуре настављају уобичајеним током.
Болница Требиње -
Болница Требиње

- Срећни смо што је све прошло без било каквих посљедица, а полиција ради на расвјетљавању кривичног дјела које се догодило јуче послије подне - навели су из Болнице и истакли да се све здравствене процедуре настављају уобичајеним током.

Из Болнице су поручили да здравствени систем не смије стати, нити је стајао ни у најгорим временима.

Непознато лице оставило је експлозивну направу која је експлодирала у близини Болнице Требиње, од чега је причињена мања материјална штета, а у току су све неопходне радње на проналаску починиоца, рекао је раније данас Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва Срђан Вукановић.

Он је навео да је направа активирана јуче око 16.00 часова и да је увиђајем утврђено да је том приликом причињена мања материјална штета на фасади Болнице.

Вукановић је навео да је о догађају одмах обавијештен дежурни тужилац који је изашао на лице мјеста са службеницима требињске Полицијске управе.

- Остаци направе биће упућени на вјештачење, а тужилац је наложио полицијским службеницима да документују дјело и предузму све мјере и радње с циљем идентификовања починиоца - рекао је он и додао да је ријеч о кривичном дјелу изазивања опште опасности.