latinica  ћирилица
22/09/2023 |  17:30 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Вулић: Шмит распакује Општи оквирни споразум за мир

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је Срни да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и народ који живи у Српској трајно опредијељени за поштовање и примјену Општег оквирног споразума за мир у БиХ и да је једино Кристијан Шмит тај који га распакује.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је, коментаришући заједничку изјаву амбасадора Савјета за имплементацију мира у БиХ /ПИК/ дају подршку Шмиту, поручила да би чланови ПИК-а требало да покажу резолуцију Савјета безбједности УН којом је, наводно, потврђена Шмитова улога.

- Поштовани чланови самопроглашеног тијела без основа у Општем оквирном споразуму за мир у БиХ, сами знате, да постоји резолуција Савјета безбједности показали бисте је и приказали у свим свјетским медијима. Не потцјењујте нам интелигенцију оваквим писанијама и позивањем на одговор генералног секретара УН. Ми тражимо доказ, тражимо резолуцију Савјета безбједности - навела је Вулићева.

Она је истакла да проблем у БиХ нису Срби, Република Српска, ни Милорад Додик, него човјек који покушава разградити Дејтонски споразум и који угњетава и мрзи спрски народ, а ријеч је о Шмиту.