latinica  ћирилица
22/09/2023 |  20:59 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Поповић најавио улагања у одбојку Српске у износу од 120.000 КМ (ВИДЕО)

Ближи се почетак нове сезоне у Премијер лиги БиХ и Лиги Републике Српске за одбојкаше и одбојкашице. "Ове године, уложиће се 120 хиљада марака у одбојку Српске", истиче предсједник Савеза Српске Милутин Поповић.
Одбојкашка утакмица - Фото: РТРС
Одбојкашка утакмицаФото: РТРС

Иако су сви у одређеним тешкоћама у спорту и нема довољно новца упркос напорима које чине, финансијска ситуација у Одбојкашком савезу Републике Српске је добра, истиче Предсједник одбојкашког Савеза Српске, Милутин Поповић.

- Већ смо реализовали неколико пројеката, захвљајући донацијама Одбојкашког Савеза Србије и кабинета Предсједника Српске - напомиње Поповић.

Поповић је још једном подсјетио да је у појединим федералним медијима пласирана нетачна информација о финансирању одласка женске одбојкашке репрезентације БиХ на Европско првенство.

У Риму је прије неколико дана одржана Гала Свечаност, поводом 50 година од оснивања Европске одбојкашке федерације, гдје су били присутни сви предсједници континенталних Савеза. Поповић каже да је сарадња на кровном куће европске одбојке на задовољавајућем нивоу.

Нова сезона у Премијер лиги БиХ и Лигама Републике Српске, почиње седмог октобра. Подсјетимо, да ће БиХ у квалификацијама за Лигу шампиона представљати два клуба из Републике Српске, Радник из Бијељине и Женски одбојкашки клуб Гацко.