latinica  ћирилица
22/09/2023 |  22:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Терзић о случају "Тунел": Идентификована жена, хапшење је питање дана

Црногорска полиција идентификовала је жену која је, како се сумња, умјешана у случај копања тунела до Вишег суда и питање је дана када ће она бити ухапшена, изјавио је данас вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић.
Полиција Црне Горе - Фото: РТРС
Полиција Црне ГореФото: РТРС

- Објављивање фотографије ове жене помогло је да се јаве грађани и да сами дају информације. Идентификовали смо је и тренутно имамо сазнања да није напустила територију Црне Горе и питање је само дана њеног лоцирања и лишавања слободе - рекао је Терзић у Дневнику ТВЦГ.

Он је појаснио да та особа са фотографије није радник, ни службеник Вишег суда, али је то особа која има одређене везе са једним службеником Вишег суда, пренијела је РТЦГ.

- Повезаност је искључиво између једног службеника Вишег суда и особе са фотографије за којом трагамо и која је имала своју улогу у овом криминалном деловању - казао је Терзић и појаснио шта је министар унутрашњих послова Филип Аџић рекао раније данас.

Према његовим ријечима, када је министар казао да има одређене везе, то је широк појам који се може различито тумачити, не мора да значи да има криминалне везе, те везе могу бити емотивне, родбинске или било које друге што "не мора да значи да постоји криминална повезаност, али је занимљиво што ова особа има одређену повезаност са једним лицем из Вишег суда".

Терзић је изјавио и да је та особа са фотографије са друге стране имала одређену повезаност са лицима из криминалног миљеа. Он није хтио да каже која од двије криминалне организације из Црне Горе стоји иза ове акције.

- Лица чије фотографије су данас објављене на пресу немају, за сада по нашим сазнањима, директну комуникацију са припадницима, односно са високо рангираним члановина ове криминалне организације. Дефинитивно, наша сазнања указују на то да између ових лица која су копала тунел и самих лица који су наручили овај посао, имате некога ко је посредник и надам се у наредним данима да ћемо имати његов идентитет - казао је Терзић.

Подземни тунел, дугачак 30 метара, између депоа Вишег суда и стана у сутерену зграде у центру Подгорице откривен је 11. септембра.