latinica  ћирилица
23/09/2023 |  09:21 ⇒ 09:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Група "Смак" добила споменик у центру Крагујевца (ФОТО)

Група "Смак" добила је споменик на Тргу омладине у Крагујевцу, а четири скулптуре свечано су откривене у присуству чланова бенда Радомира Михаиловића Точка, Слободана Стојановића Кепе и Зорана Милановића.
Група "Смак" добила споменик у центру Крагујевца (Фото: Танјуг) -
Група "Смак" добила споменик у центру Крагујевца (Фото: Танјуг)

Скулптуре покојног пјевача Бориса Аранђеловића са микрофоном и чувеним даирама, Точка са гитаром, Кепе за бубњевима и Зорана са бас гитаром извајала је умјетница Катарина Трипковић, а иницијативу за постављање споменика покренуо је крагујевачки Дом омладине.
Статуе од бронзе постављене су испред Дома омладине.

Слободан Стојановић Кепа је рекао да је велика част добити споменик у граду у којем је бенд почео каријеру.

- Ово је једна круна нашег рада и доказ да је неко процијенио нашу музику онако како смо ми жељели. Ми смо се увијек трудили да свирамо што боље и јако сам поносан на све то, поготово што се то дешава у Крагујевцу. Могло је да се деси и у Београду, али Крагујевац је наш град - рекао је Кепа.

Зоран Милановић је рекао да је овај гест нешто о чему су могли да сањају и да је веома поносан што је члан легендарног бенда.

- Ми смо увијек били скромни, тако да је овај споменик можда чак и превише, али надам се да ће имати ефекта и на неке будуће генерације, да смо ипак оставили велики траг у музици и јако сам срећан због тога - навео је он.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић истакао је да је група "Смак" један од највећих симбола тог града.

- Идеја је била да споменик буде на овом простору зато што су они почели каријеру у Дому омладине и створили највеће хитове које генерације памте и данас пјевају. Ове статуе чланова бенда ће бити и туристички веома важне за Крагујевац, јер сигурно је да ће свако ко дође жељети да се фотографише поред споменика, али и да се подсјетимо сви највећег бенда са простора бивше Југославије. Ми као град смо подржали иницијативу јер је наша дужност да их на овај начин испоштујемо - рекао је Дашић.

Велики број грађана окупио се како би поздравио чланове бенда и фотографисао се са њима и поред њихових статуа, након чега су уживали у концерту групе "Смак плус".