latinica  ћирилица
23/09/2023 |  12:15 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Патријарх Порфирије у посјети Манастиру Житомислић; Дочекали га многобројни вјерници (ФОТО/ВИДЕО)

Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у Манастир Житомислић у оквиру дводневне посјете Епархији Захумско-херецеговачкој и приморској.
Дочек патријарха Порфирија - Фото: РТРС
Дочек патријарха ПорфиријаФото: РТРС

Патријарха су дочекали многобројни вјерници.

Патријарх Порфирије претходно је стигао у Мостар гдје су га на аеродрому дочекали Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и градоначелник Мостара Марио Кордић.

На Аеродрому Мостар дочекали су га и посланик у Народној скупштини Србије Милимир Вујадиновић, замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, те свештеници из Мостара Душко Којић и Марко Гојачић.

Патријарх српски у посјету Мостару дошао је поводом 150 година од освештања Саборне цркве Свете Тројице која још није обновљена након потпуног рушења 1992. године.

Патријарх Порфирије прво иде у Манастир Житомислић, а затим у Пребиловце. У Мостар се враћа у 16.30 часова гдје ће у Владичанском двору посјетити изложбу поводом 150 година од освештања Саборне цркве, затим ће обићи Стари град и задржати се кратко, те имати пријем у Градској вијећници у 18.00 часова.

Из Српске православне црквене општине Мостар позивају вјерни народ Мостара и Херцеговине на дочек патријарха вечерас у 19.00 часова испред Саборног храма и божанствену литургију сутра у 9.00 часова у Саборном храму.

Од 9.00 часова сутра у Саборној цркви Свете Тројице биће служена света божанствена литургија којом ће началствовати патријарх уз саслужење великог броја епископа и свештеника.

Патријарх ће присуствовати донаторском ручку за обнову Саборне цркве Свете Тројице који ће бити одржан у хотелу "Мепас" од 12.00 часова.

Све детаље о посјети патријарха пратите на нашем порталу и информативним емисијама.