latinica  ћирилица
23/09/2023 |  13:34 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Нешић: Хелез осцилацијама у понашању брука цијелу земљу (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић сматра да министар одбране Зукан Хелез својим осцилацијама у понашању брука, не само Савјет министара и странке "тројке", него цијелу БиХ.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је оцијенио да је Хелез револтиран јер су демонтиране његове лажи да има обавјештајни податак да предсједник Републике Српске Милорад Додик припрема бјекство у иностранство.

- Када су лажи демонтиране, он каже да то није податак Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, нити других агенција из БиХ. Хелез сада каже да сарађује са страним обавјештајним агенцијама, што је озбиљно кривично дјело. Сам је имплицитно признао да овакве дезинформације пласира за интерес страних обавјештајних служби, за шта наш Кривични закон прописује казну од једне до 10 година затвора - истако је Нешић.

Он је навео да је Хелез "стара судска муштерија", те да ће му искуство пред судовима добро доћи у предстојећим процесима.

- Идикативно је да уочи сваког састанка партнера који чине Савјет министара Хелез иступима трује атмосферу. Он је највећи противник ЕУ и има много разлога да сумњам да ради за најрадикалније исламисте - рекао је Нешић.

Он је навео да се ни друге Хелезове изјаве не могу сматрати рационалним, попут оних о ратним плановима "А" и "Б", захтјева за издвајање милијарду КМ за куповину оружја, као и пријетњи предсједнику Србије Александру Вучићу, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

- Између мене и Хелеза постоји непремостива разлика. То није ни вјерска ни политичка разлика, него људска. Ненад Нешић јавно каже све што мисли и исто говори и са упаљеним и са угашеним камерама. Зукан Хелез је највећи могући полтрон када нема камера, док се пред камерама јуначи, а онда нам се извињава како је то, наводно, због бирача јер их гази СДА - рекао је Нешић.

Коментаришући Хелезове изјаве о њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Нешић је рекао да се Хелез на сједницама Савјета министара диви Додику и жали што Бошњаци немају таквог лидера, а пред камерама би се обрачунавао са Додиком.

- Док ме при сусретима ословљава "Нешке" и "брате", пред камерама ме оптужује да користим наркотике - навео је Нешић и поручио да ће Хелез на суду имати прилику да докаже своје тврдње.