latinica  ћирилица
23/09/2023 |  18:18 ⇒ 21:46 | Аутор: СРНА

Град погодио Фрушку гору, РХМЗ упозорава на обилне падавине и олујни вјетар

Град величине мањег ораха падао је на Фрушкој гори неколико минута, а Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на непогоде и наглу промјену времена крајем дана и сутра на подручју Србије.
Град - Фото: РТРС
ГрадФото: РТРС

У упозорењу се наводи да ће наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и појачаним сјеверозападним вјетром данас послије подне и увече захватити сјеверне и западне крајеве Србије, а крајем дана, и током ноћи, као и сутра проширити на остале крајеве Србије уз интензивирање падавина.

За сутра је прогнозирана и појава локално краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним вјетром и великом количином падавина.

Обилне падавине у Бачкој и Срему очекују се данас послије подне и увече, у осталим крајевима сутра, посебно у другом дијелу дана, од 40 до 80 литара по метру квадратном, а локално и око 100 за 24 часа, што представља мјесечну количину падавина.

Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним сјеверозападним вјетром које ће вечерас и током ноћи захватити подручје Београда интензивираће се сутра, па се у појединим дијеловима града очекују краткотрајне непогоде са обилним падавинама од 30 до 60 литара по метру квадратном за 24 часа, локално и више.