latinica  ћирилица
23/09/2023 |  20:00 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Цицовић: Суботица увијек отворена за сарадњу са Српском

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је веома успјешним данашњи састанак делегације Републике Српске са представницима Суботице у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", истичући да је изузетно важно то што су у разговору учествовали академици из Српске.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

- Презадовољни смо разговором, поготово што су учествовали и чланови Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ који су пренијели све оно што Српска ради и што жели да ради када је ријеч о научној сарадњи са Србијом - рекао је Цицовић новинарима у Суботици гдје се данас је одржан састанак

Он је додао да је разговарано о досадашњој сарадњи Српске и Србије и ономе што предстоји како би она била још боља.

- Суботица је град у који су Република Српска и Представништво које је задужено да подстиче сарадњу локалних заједница из Српске и Србије увијек добродошли. Представништву су овдје увијек била отворена врата и са Суботицом смо организовали велики број манифестација које су биле у функцији промоције привреде, културе, науке, умјетности и свега што је Српска жељела овдје да представи - истакао је Цицовић.

Он је подсјетио да се програми манифестације "Дани Српске у Србији" од 2015. године реализују сваке године и у Суботици.

- Ове године ће бити представљена два програма - представићемо сјајну едицију АНУРС-а "Одрживи развој и управљање природним ресурсима Републике Српске", а потом ће у Градској кући концерт одржати бањалучка Етно-група "Траг" - навео је Цицовић.

Градоначелик Суботице Стеван Ракић рекао је да му је изузетна част што је Суботица један од 11 градова у којима се одржава манифестација "Дани Српске у Србији".

- Суботица има изванредну сарадњу са Републиком Српском и свим њеним институцијама у свим областима друштвеног живота - рекао је Ракић и указао на то да је у тој сарадњи огромну подршку и помоћ имао од Цицовића као шефа Представништва Српске у Србији, те да је сваке године подизана на виши ниво сарадња локалне самоуправе града Суботице са Републиком Српском.

Он је додао да су вечерас на пријему за академике имали веома конструктиван разговор о будућој сарадњи, те да је примио комплет књига АНУРС-а, што за њега представља велику част.