latinica  ћирилица
23/09/2023 |  21:10 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

Позориште "Путујући глумац" у Крушевцу извело представу "Седми дан"

Представа "Седми дан", у изведби позоришта "Путујући глумац", одиграна је вечерас у крушевачком позоришту у оквиру манифестације Дани Српске у Србији, а глумица Јелица Ковачевић истакла је да умјетници из Србије и Српске треба да што више сарађују јер та саборност доноси есенцију сабрања народа.
Представа "Седми дан" - Фото: СРНА
Представа "Седми дан"Фото: СРНА

Представу режисера и драматурга Александра Лазића, која је рађена по тексту књижевника из Источног Сарајева Горана Врачара, пратила је делегација Републике Српске, предвођена помоћником министра просвјете и културе Републике Српске Тањом Ђаковић, као и представници града Крушевца.

Глумица Јелица Ковачевић уочи представе је рекла да је поносна због сарадње њеног позоришта из Београда са Републиком Српском и Представништвом Републике Српске у Србији.

- Поносна сам и што је Представништво уврстило нашу представу у програм овогодишњих Дана Српске у Србији - истакла је Ковачевићева.

Ковачевићева је подсјетила да је представа прије Крушевца обишла многе градове старе Југославије, Републике Српске и Србије, додајући да су сви у позоришту почаствовани учешћем у манифестацији која представља Српску у Србији.

- Сматрам да умјетници из Србије и Српске треба што више да сарађују, јер та саборност доноси есенцију праве умјетности и сабрања народа, што нам је најважније - рекла је Ковачевићева.

Манифестација Дани Српске у Србији наставља се сутра програмима у Сомбору, гдје ће градоначелник Антонио Ратковић организовати пријем за делегацију Републике Српске.

Након тога етно-група Траг из Бањалуке одржала је концерт у Народном позоришту у Сомбору.