latinica  ћирилица
24/09/2023 |  08:37 ⇒ 16:46 | Аутор: РТС

Полиција у Приштини: Полицајац убијен на сјеверу Космета

Jедан полицајац је убијен, a други je рањен у нападу на јединицу косовске полиције ноћас на улазу у селу Бањска на сјеверу КиМ, саопштила је дирекција полиције у Приштини.
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva) -
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva)

Дирекција полиције у Приштини саопштила је да су полицајци нападнути ноћас на улазу у село Бањска на сјеверу Косова и Метохије.

- Приликом обављања полицијских послова, у 02.34 у Северној Митровици, јединица за брзу интервенцију граничне полиције приметила је да су на улазу у село Бањска два тешка камиона (без регистарских ознака) постављена на мост, те је улаз моста био блокиран - саопштила је полиција.

Три јединице су, додаје полиција, кренуле у правцу локације.

- Чим су стигле на мјесто блокаде, наишле су на отпор, гдје је са неких положаја пуцано из различитог арсенала ватреног оружја, укључујући ручне бомбе и пиштоље, при чему су упуцана два полицајца - наводи се у саопштењу.

Јединице полиције, како тврде, реаговале су у самоодбрани и успеле су да одбију почетни напад како би створиле услове за пружање помоћи и повлачење погођених колега.

- Повријеђени полицајци су извучени са локације и превезени у Регионалну болницу у Јужној Митровици, гдје је љекар констатовао смрт једног, док је други повређен - наводи се у саопштењу.

На терену су активиране све релевантне полицијске јединице по профилима, које су с времена на време нападнуте ватреним оружјем са различитих положаја, од организованих и наоружаних група, наводи се у саопштењу.

- Полиција Косова, у сарадњи и координацији са надлежним институцијама и правосудним органима, предузима радње у циљу одржавања реда и јавне безбједности, као и извођења пред органима правде извршилаца напада на полицијске службенике - саопштила је полиција.

И премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је на Фејсбуку да је јутрос око три часа убијен један косовски полицајац, и да су нападачи били тешко наоружани професионалци.