latinica  ћирилица
24/09/2023 |  08:41 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Додик: Српска прихвата дејтонску БиХ а не антидејтонску коју покушавају да наметну поједини амбасадори

Република Српска је потписала и прихвата дејтонску БиХ, а не некакву антидејтонску какву покушавају да нам наметну поједини недобронамјерни амбасадори - написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Фото: РТРС
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Фото: РТРС

Додао је да је Република Српска потписала и прихвата дејтонску БиХ, а не некакву антидејтонску какву покушавају да нам наметну поједини недобронамјерни амбасадори.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- Та дејтонска БиХ подразумијева два ентитета и три конститутивна народа, Републику Српску са 49 одсто и Федерацију са 51 одсто територије. Тако је потписано и још увијек негдје имам наде да таква БиХ може да буде одржива - навео је Додик.

Додик је подсјетио да је током седмице на манифестацији Дани Српске у Србији нагласио да су Срби у Републици Српској и Србији један народ, једна нација, вјера и идентитет и да без обзира на границе и формалности не смијемо да се одрекнемо себе.

- Током недјеље присуствовао сам и освештању парохијског храма Покрова Пресвете Богородице у Лакташима, као и освештању Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зворнику - навео је Додик.