latinica  ћирилица
24/09/2023 |  11:29 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Орлић: Курти потрчао да оптужи Србе за убиство полицајца

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одмах први појурио да оптужи Србе за догађаје у Бањској, у Лепосавићу, гдје је један полицајац приштинске полиције убијен, а други рањен.
Владимир Орлић (Фото: TANJUG/RADE PRELIĆ) -
Владимир Орлић (Фото: TANJUG/RADE PRELIĆ)

- Курти је појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци извели. Сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су. Дакле, јасно вам је све - рекао је Орлић за Прву ТВ и истакао да би свако озбиљан прво видио шта се дешава, па потом коментарисао шта се десило.

Он је нагласио да сви знају да насиље одговара искључиво Куртију и да је све што је Курти радио претходних мјесеци, са најбруталнијим могућим терором који је спроводио над голоруким српским народом, радио управо зато што је желио отворену ескалацију и да изазове неко насиље.

Орлић сматра да је јасно ко једини може да буде задовољан у случају било каквог сукоба, а поготово ако то подразумијева и људске жртве.

Полиција у Приштини саопштила је да је ноћас у селу Бањска у Лепосавићу извршен напад на полицијску јединицу, у којем је један њен припадник убијен, а други рањен.