latinica  ћирилица
24/09/2023 |  12:04 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Епархија рашко-призренска: Осуђујемо напад; Наоружани маскирани људи упали у манастир Бањска (ФОТО)

Епархија Рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилима у манастир Бањска, те да се крећу двориштем манастира и да се повремено чују пуцњи. Епархија у саопштењу најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на сјеверу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица повријеђена.
Епархија Рашко-призренска (Фото: Епархија рашко-призренска) -
Епархија Рашко-призренска (Фото: Епархија рашко-призренска)

Из Епархије рашко-призренске у саопштењу истичу да је убиство полицајца на Косову и Метохији озбиљан инцидент који може имати велике посљедице и да је зато веома важно да се предузме све како би се сачувао ред, мир и поредак.

Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулог полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што прије опоравити.

- Епархија је јако забринута јер, према најновијим информацијама, група наоружаних маскираних људи упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира - наведено је у саопштењу.

Истичу да су се, ради безбједности, братија манастира и поклоници закључали у конак, а храм манастира је такође закључан.

- Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи - упозоравају из Епархије рашко-призренске.

Епархија најоштрије осућује отворено насиље које се примјењује у верском објекту Српске православне цркве, позивајући све стране да што прије прекину сукоб.