latinica  ћирилица
24/09/2023 |  12:09 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Додик: Важно завршити обнову Саборне цркве Свете Тројице у Мостару

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Саборна црква Свете Тројице у Мостару митски објекат за српски народ у Херцеговини и да је веома важно обезбиједити средства за завршетак ове светиње.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Ово је митски објекат за српски народ у Херцеговини, цијелој Српској православној цркви , један од највећих храмова које је икада изградила СПЦ. Зато је важно да смо данас овдје - рекао је Додик уочи донаторског ручка у хотелу "Мепас" за обнову Саборне цркве на који су позвани високи званичници из Републике Српске, Федерације БиХ, региона, те начелници и градоначелници свих градова у БиХ и бројни гости.

Он је нагласио да је то показатељ сабирања, окупљања, снаге, да се обнови ова светиња која је срушена у злочиначком чину снага хрватске одбране и муслимана.

- Вјерујем да је данашњи дан важан по томе што је овдје Његова светост патријарх српски Порфирије, али и зато што ћемо, вјерујем, обезбиједити све додатна потребна средства да завршимо овај храм онако како је и предвиђено пројектом и да буде предат нашим вјерницима, вјерујућем народу. Драго ми је што видим заиста много људи овдје који су дошли да буду заједно - истакао је Додик.