latinica  ћирилица
24/09/2023 |  16:50 | Аутор: РТРС

Бањалука 8. октобра домаћин маратона и полумаратона

Бањалука ће почетком октобра девети пут бити домаћин полумаратона у организацији Тркачко-рекреативног клуба ТРК.
Бањалука-полу-маратон - Фото: РТРС
Бањалука-полу-маратонФото: РТРС

Уједно ће на улицама Бањалуке трећи пут бити одржана маратонска трка, на којој ће учествовати и неколико елитних такмичара.

- Акценат, као и сваке године, дајемо прије свега на масовност, а позивамо и публику да у што већем броју поздрави такмичаре - рекао је директор трке, Владимир Селец, у разговору за Радио Републике Српске.

Старт маратонске трке заказан је за недјељу, 8. октобра, у 10 часова и 30 минута.

- Стаза води такмичаре кроз најљепше дијелове Бањалуке, а уз то смо настојали да што мање ометамо одвијање саобраћаја. Биће ту неколико различитих трка, за које се надамо да ће бити још масовније него раније - додаје Селец.

Биће одржана и трка од 10 километара, штафетна трка, а новост је да ће Бамбини маратон, на којем учествују најмлађи, овог пута бити одржан истог дана када и остале трке, истакао је Селец.

- Сви који желе могу да се пријаве за трку задовољства, која ће имати хуманитарни карактер, и задатак да се помогне Удружењу 4 плус, које чине родитељи са четворо и више дјеце - каже директор трке.

Ове године, дан прије маратона, 7. октобра, биће одржана и Друга међународна тркачка конференција, у организацији Свјетске маратонске федерације.