latinica  ћирилица
25/09/2023 |  07:49 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

"Дани Српске у Србији" у Чачку и Бајиној Башти

Манифестација "Дани Српске у Србији" наставља се данас у Чачку и Бајиној Башти гдје ће публици бити представљен богат и разноврстан програм, најављено је из Представништва Републике Српске у Србији.
"Дани Српске у Србији" -
"Дани Српске у Србији"

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић угостиће делегацију Републике Српске у градској управи.

У делегацији Српске биће шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, генерални секретар Акадамије наука и умјетности Републике Српске Драго Бранковић, академици Ново Пржуљ и Зоран Говедар, као и савјетници у Представништву Српске у Србији Јелена Кусмук и Тања Дувњак.

У амфитеатру Агрономског факултета АНУРС промовисати едицију "Одрживи развој и управљање природним ресурсима Републике Српске".

О едицији ће говорити академици Бранковић, Пржуљ и Говедар, а промоцији ће присуствовати Цицовић.

Програм у Чачку  концертом бањалучке групе "Оне три" у Културном центру.

У Бајиној Башти у установи "Култура" у 20.00 часова биће одржан концерт музичког састава "Катера" из Источног Сарајева.

Претходних дана Омладински центар "Дрина" из Бајине Баште, уз подршку општине, приредио је изложбу "Археолошки музеј Римски муниципијум Скелани Сребреница" и промоције три књиге.

Ријеч је о књигама "Скупо плаћена победа" Сребреница 1992-1995. аутора Цветка Стојкановића, "Злочин геноцида над Србима у Сребреници у Другом светском рату" чији је аутор Драга Мастиловић и "Злочини окупатора кроз збирку докумената из архива земаљске комисије БиХ за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача" аутора Данијеле Мрде.

У оквиру допунског програма "Дана Српске у Србији" у Бајиној Башти позориште "ДИС" из Бањалуке извело је представу "Магареће године".

Програми 11. манифестације "Дани Српске у Србији" завршавају се сутра свечаним затварањем у Народном позоришту у Нишу.