latinica  ћирилица
25/09/2023 |  09:41 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Пожар у Еко зони Зеленковац: Пламен прогутао бунгалов

Велики пожар избио је синоћ у познатом излетишту "Зеленковац" код Мркоњић Града у којем је изгорио један од најстаријих бунагалова у Еко зони, а с њим и остава са умјетничким сликама и дио архива.
Зеленковац (фото: facebook.com/borozelenkovac) -
Зеленковац (фото: facebook.com/borozelenkovac)

Како је на Фејсбуку објавио Борислав Јанковић, познатији као Боро Зеленковац пожар је избио око поноћи и један од објеката је у потпуности изгорио. Узрок пожара није познат и више информација биће познато накнадно.

- Имали смо тешку ноћ за Зеленковац и за све нас који га волимо. Око поноћи избио је пожар. У пламену је нестао један од најстаријих објеката на Зеленковцу. Још увијек неможемо да износимо информације у вези узрока пожара. Кад будемо имали више информације изнијећемо их, по потреби у јавност - навео је Боро Зеленковац.

Он каже да је благовременом интервенцијом полиције и ватрогасаца пожар локализован иако је пријетио да уништени огромни појас црногоричне и лако запаљиве шуме.

- Пожар је локализован уз помоћ ватрогасаца, а нама остаје туга за том дивном, дрвеном кућицом, која је, свима коју су боравили у њој, пружала љубав - написао је Боро.

Он каже да пожар није утицао на остале планиране активности и обавезе. Тренутно је расположиво седам бунгалова са укупно 42 лежаја.