latinica  ћирилица
25/09/2023 |  10:29 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Братунац обиљежава Дан општине; Присуствује и Вишковић (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствује у Братунцу обиљежавању Дана општине.
Вишковић - Фото: РТРС
ВишковићФото: РТРС

Вишковић присуствује свечаној сједници Скупштине општине Братунац, а потом и отварању нове зграде Општинске управе.

На сједници Скупштине општине биће уручене општинске награде и признања појединцима и колективима заслужним за развој и афирмацију ове локалне заједнице, као и најбољим студентима из ове локалне заједнице.

Одборници Скупштине општине Братунац донијели су одлуку да премијеру Вишковићу буде додијељена Плакета општине за допринос у инвестицијама и инфраструктурним пројектима који доприносе развоју ове локалне заједнице.

Одлучено је да предсједницима Републике Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу буде додијељено посебно признање - Кључ града са повељом почасни грађанин ове локалне заједнице.

Радован Вишковић

Потом слиједи отварање нове зграде општинског административног центра, након чега ће бити отворена изложба фотографија и докумената под називом "Дипломата Петра Првог Великог, Сава Владиславић Рагузински" о овом знаменитом Србину на руском двору.

У 18.30 часова, у оквиру традиционалних, петих "Братуначких духовних вечери", биће одржан концерт братуначког хора "Лудмер" и гостију тог хора из других средина.

Скупштина општине Братунац је 2006. године утврдила да се 25. септембар обиљежава као Дан ове општине, јер се име Братунца, као општинског центра, први пут помиње 25. септембра 1927. године, када су одржани први општински и посланички избори у овом мјесту.