latinica  ћирилица
25/09/2023 |  11:31 ⇒ 18:17 | Аутор: РТРС

На Дан општине Братунац добио нову зграду административног центра (ФОТО/ВИДЕО)

На Дан општине, Братунац је добио нову зграду административног центра. За њену изградњу средства од 3,2 милиона издвојиле су владе Републике Српске, Србије и локална заједница.
Братунац - Фото: РТРС
БратунацФото: РТРС

Предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић за подршку и доприносе у реализацији капиталних пројеката на подручју ове општине добили су посебно признање - Кључеве града са повељом почасних грађана Братунаца.

Премијеру Вишковићу додијељена је Плакета општине за допринос у инвестицијама и инфраструктурним пројектима који доприносе развоју ове локалне заједнице. Вишковићу је признање уручио начелник општине Лазар Продановић.

Предсједницима Републике Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу додијељено је посебно признање - Кључ града са повељом почасни грађанин ове локалне заједнице.

На сједници Скупштине уручене су општинске награде и признања појединцима и колективима заслужним за развој и афирмацију ове локалне заједнице, као и најбољим студентима из ове локалне заједнице.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић и начелник Братунца Лазар Продановић свечано отворили нову зграду општинског административног центра у који је укупно уложено 3.200.000 КМ.

Нова зграда општинске администрације има површину 2.500 метара квадратних и у њој ће бити смјештене све службе ове локалне заједнице.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да, након изградње новог административног центра у Братунцу, слиједи још један велики посао – изградња обилазнице која ће знатно растеретити саобраћај и олакшати живот становницима Братунца.

Вишковић је истакао да је општина Братунац, која је послије Зворника највећа локална заједница у регији Бирач, веома значајна у сваком погледу за Републику Српску.

- Имамо данас и ту срећу и част да поклонимо грађанима општине Братунац и нови административни центар који ће, надам се, унаприједити, олакшати живот свих грађана који овдје живе да што брже и што лакше задовоље све своје потребе. То је оно што остаје забиљежено - рекао је Вишковић.

Начелник Братунца Лазар Продановић рекао је данас да је његов циљ да ова локална заједница буде просперитетна и да из категорије неразвијених буде сврстана међу развијене општине.

Продановић је на отварању нове зграде општинског административног центра рекао да, као начелник, жели функционалну администрацију у служби свих грађана.

- Овај објекат нас обавезује на бољи рад и бржи развој до којег желимо да дођемо. Реализоваћемо још низ пројеката у сарадњи са Владом Републике Српске и другим нивоима власти - рекао је Продановић и додао да је ријеч о изградњи обилазнице око Братунца, слободне индустријске зоне и обданишта.