latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:14 ⇒ 13:00 | Аутор: Агенције

Звезда представила нову гарнутуру дресова пред почетак сезоне (ВИДЕО)

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је нову гарнитуру дресова у којој ће играчи наступати у АБА лиги, Евролиги и домаћим такмичењима. Такозвани ретро дизајн је у знак сјећања на први европски трофеј у историји клуба, али и тадашње југословенске кошарке - Куп побједника купова 1974. године.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Нови дрес кошаркаша Црвене звезде за мечеве на домаћем терену дизајниран је у традиционалним црвено-бијелим пругама.

Такозвани ретро дизајн је у знак сјећања на први европски трофеј у историји клуба, али и југословенске кошарке - Куп побједника купова 1974. године.

Звезда је у финалу у Удинама савладала Збројевку из тадашње Чехословачке резултатом 86:75.

Кошаркаше Црвене звезде је са тренерског мјеста до титуле водио Александар Николић уз помоћ Немање Ђурића, а екипа је играла у саставу: Зоран Славнић, Драган Капичић, Драгиша Вучинић, Љубодраг Симоновић, Горан Ракочевић, Љупче Жугић, Радивоје Живковић, Драгоје Јовашевић, Иван Сарјановић, Зоран Лазаревић, Горан Латифић и Веско Пајовић.

Детаљ, попут фонта и златно-жуте боје броја на дресовима у предњем дијелу је такође омаж "златној Звездиној генерацији" који симболизује европски успјех који ове године прославља јубилеј од 50 година.

Најзанимљивија појединост у вези са новим дресом јесте број 11 који је 1974. године носио Љубодраг, а ове сезоне ће носити његов презимењак Марко Симоновић.