latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:14 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Кремљ прати напету и потенцијално опасну ситуацију на КиМ

Кремљ пажљиво прати напету и потенцијално опасну ситуацију на Косову и Метохији и свједочи традиционално пристрасном ставу против Срба, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Ситуација је екстремно тешка. На Косову видимо традиционално прилично пристрасан став против Срба. То је тако традиционално неуравнотежена линија. Ситуација тамо је, заиста, веома напета и потенцијално опасна. Пажљиво пратимо - нагласио је Песков коментаришући јучерашње догађаје у Бањској.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да су тројица Срба са Косова и Метохије страдала у селу Бањска, од којих двојица од снајперске ватре са велике удаљености, а постоји бојазан да је убијен још један.

- У 2.46 часова група Срба са Косова поставила је два камиона као барикаде у Бањској на сјеверу Косова, затим је дошла косовска полиција која је покушала да их уклони. Након тога дошло до сукоба са Србима у којем је убијен полицајац Африм Буњаку и рањено још једно лице - рекао је Вучић.

Он је навео да се у Бањској догодило то да су се Срби са Косова и Метохији побунили не желећи више да трпе терор премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.