latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:28 ⇒ 12:33 | Аутор: Б92

Федерер: Волио бих поново да видим Ђоковића

Роџер Федерер, један од власника Лејвер купа, волио би наредне године на том турниру да опет види Новака Ђоковића.
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN, илустрација) -
Роџер Федерер (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN, илустрација)

Без Новака, али и осталих, највећих европских тениских асова, ова екипа, коју је предводио Бјорн Борг, није ништа могла против Тима свијета.

Изабраници Џона Мекинроа су славили у Ванкуверу са убједљвиих 13:2.

- Уништили су тим Европе. Тим свијета је играо фантастично, заиста су имали енергију. Сви су донијели поен, били су јачи у дублу. Потпуно су заслужили побједу - рекао је Федерер и додао:

- Сјајно је било поново се вратити у тениску породицу, први пут доживјети Лејвер куп из потпуно другачијег угла. Овдје сам се трудио да гледам сваки меч и било је фантастично. Разговарали смо о волејима и дубловима и како је то било шездесетих и седамдесетих. Борг и Мекинро су рекли како је Род Лејвер био њихов херој, играо је доста прије мог времена, али знам шта представља у тенису - директан је Федерер.

Наредно издање на програму је у Берлину 2024. године.

- Можемо да причамо њемачки, веома се радујем Берлину, граду који не познајем баш добро. Једва чекам да одем тамо. Мислим да је сјајно вратити тенис у Њемачку. Мислим да ћемо имати много бољу енергију као тим Европе - казао је швајцарски тенисер.

На крају, Роџер је упитан и кога би волио да види у тиму Европа сљедеће године.

- Волио бих да бидим Новака поново, Алкараса и Новака у истом тиму. Саша Зверев би био сјајан за њемачко тржиште. Неког као што је Руне. Данил Медведев би био сјајан. Волим да гледам Андреја Рубљова - закључио је Роџер.

Подсјетимо, Ђоковић је на Лејвер купу наступио 2018. и 2022. године.