latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:40 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Стевандић: Повучен Приједлог закона о непокретној имовини ради додатног усаглашавања

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти повучен са дневног реда сутрашњег засједања парламента Српске радио додатног усаглашавања.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Приједлог је повучен ради додатног услаглашавања. Право Владе Републике Српске јесте да предлаже материјале, повлачи их или одгађа њихово разматрање за идућу сједницу - појаснио је Стевандић.

Он је додао да ће обавијестити посланике Народне скупштине када Влада Српске повуче овај приједлог закона, наводећи да ће прије почетка сутрашњег засједања парламента Српске бити одржан ад хок колегијум Народне скупштине.

- Када Влада повуче неки материјал ја обавијестим посланике, али ми ћемо имати колегијум у 9.30 часова. Увијек прије скупштине ми имамо неки мали ад хок колегијум - рекао је Стевандић за Срну.

Приједлогом закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, који се по хитном поступку требао наћи на дневном реду сутрашње сједнице Народне скупштине, регулише се својина на тој имовини која служи као средство вршења и спровођења јавне власти, а користе је субјекти који врше ту власт од потписивања Дејтонског мировног споразума, наводи се у образложењу овог приједлога закона.