latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:48 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Селак: Куртијев терор - извор свих проблема

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти и његов терористички режим чине све да изазову кризу неслућених размјера која би завршила новим егзодусом Срба.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Најприје изражавам саучешће породицама погинулих Срба на сјеверу Косова и Метохије који нису могли више да трпе свакодневну репресију у режији Куртија и његове терористичке групе којој је крајњи циљ изазивање великих немира и погром српског становништва - изјавио је лидер СПС-а поводом јучерашњих оружаних сукоба на сјеверу Косова и Метохије, у рејону Бањске код Звечана, гдје су погинули троје Срба и један припадник тзв. косовске полиције.

Он је истакао да је увјерен да ће Србија заштитити своје грађане, који само желе мир и нормалан живот на својим вјековним огњиштима.

- Лицемјерје међународне заједнице, која је ћутала након рањавања српских дјечака који су ишли по бадњаке, а сада једногласно осуђују Србе који само бране своје животе, постаје неиздрживо. Вријеме је да се ти заштитници људских права и слобода укључе у рјешавање проблема, али не једнострано као до сада, већ непристрасно и на основу голих чињеница. Српски народ на Косову и Метохији је најугроженији народ у Европи - поручио је Селак.