latinica  ћирилица
25/09/2023 |  13:30 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Паркинг у Бањалуци скупљи од сљедеће седмице; Погледајте нове цијене

Возачи у Бањалуци ће од сљедеће седмице паркирање плаћати скупље него сада, рекао је за РТРС градски менаџер Бојан Кресојевић.
Паркинг - Фото: РТРС
ПаркингФото: РТРС

Истакао је да неће бити промјене зона.

- Дошло је до мањих измјена у односу на претходне цијене паркирања у корист грађана, али су цијене углавном кориговане на више - истакао је Кресојевић.

У правилнику је наведено да ће цијена паркирања на паркиралиштима у нултој и првој тарифној зони износити двије марке за сат времена паркирања, а до сада је у овим зонама коштала једну КМ.

Цјелодневна карта за паркирање у овим зонама износиће седам КМ умјесто досадашњих пет.

Цијена паркирања у другој тарифној зони износиће једну КМ за сваки започети час паркирања, умјесто досадашњих 0,50 КМ, а цјелодневна карта за паркирање износиће пет КМ, умјесто досадашње три КМ.

Цијена мјесечне паркинг карте, која се може користити на свим паркиралиштима, осим у нултој тарифној зони и јавној гаражи у улици Алеја Светог Саве блок "Д", износиће 100 КМ, а годишње 1.000 КМ. Тај износ се неће мијењати у односу на тренутну ситуацију, али има корекција у другој зони.

Цијена мјесечне паркинг карте која се може користити само на паркиралиштима у другој тарифној зони износиће 60 КМ, у односу на садашњих 40 КМ, а годишња ће износити 600 КМ, што је за 200 КМ више у односу на садашњих 400 КМ.

Станари зграда тренутно плаћају повлаштене карте у јединственом износу, 10 КМ мјесечно или 50 КМ годишње и тај износ се неће у будућности мијењати.

Нове цијене дефинисане су Правилником о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бањалуке који је објављен крајем прошле седмице у Службеном гласнику Републике Српске.

Овај правилник ступа на снагу осам дана од дана објављивања, а објављен је у Службеном гласнику Републике Српске 22. септембра.