latinica  ћирилица
25/09/2023 |  13:58 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Курти главна пријетња миру и стабилности на Западном Балкану

Одавно је већ јасно да је премијер тзв. Косова Аљбин Курти главна пријетња миру и стабилности на Западном Балкану. Он је човјек конфликта и насиља, а не мира и дијалога, рекла је српски члан Предсјендиштва Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Истакла је да је јасно да бруталним терором над Србима са Космета, Курти мјесецима настоји изазвати сукоб, како би обесмислио дијалог и избјегао спровођење потписаних споразума.

- Умјесто Заједнице српских општина, Срби су од Куртија добили свакодневна хапшења, малтретирања, пребијања и рафалну паљбу на малољетну дјецу која обиљежавају православне празнике. Неограничено је лицемјерје појединих западних земаља које мјесецима прећутно, а неки чак и отворено, одобравају Куртијев терор над Србима - нагласила је Цвијановићева.

Исказала је пуну подршка нашим сународницима у јужној српској покрајини, у њиховој одлучној намјери да, упркос терору привремених приштинских институција, опстану на својим вјековним огњиштима.

- Подршка руководству Србије и његовим надљудским напорима да одговорном политиком сачува виталне националне и државне интересе Србије, а првенствено наш народ на Косову и Метохији - закључила је Цвијановићева у саопштењу за јавност.