latinica  ћирилица
25/09/2023 |  15:06 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Гогановић: Захвалност за подршку одбрамбеном систему БиХ

Замјеник министра одбране за управљање ресурсима у Савјету министара Александар Гогановић изразио је захвалност Словачкој за значајну подршку коју даје одбрамбеном систему БиХ.
Александар Гогановић - Фото: СРНА
Александар ГогановићФото: СРНА

Гогановић је током опроштајне посјете војног аташеа Словачке у БиХ бригадира Милана Миндека и новоименованог војног аташеа пуковника Милана Скрутека захвалио овој земљи и што је међу првим, кроз Иницијативу за изградњу одбрамбених капацитета /ДЦБ/, донирала финансијска средства намијењена за побољшање капацитета Оружаних снага БиХ, те на значајном доприносу у одржавању безбједног и стабилног окружења, кроз ангажман припадника Оружаних снага Словачке у оквиру ЕУФОР-ове мисије "Алтеа".

Опроштајно-наступној посјети присуствовао је и замјеник министра одбране за политику и планове Славен Галић који је заједно са Гогановићем захвалио Миндеку на успјешној реализацији билатералне сарадње двије земље и активном учешћу у раду Асоцијације војно-дипломатских представника у БиХ у протеклом периоду, саопштено је из ресорног министарства.

Гогановић и Галић су новоименованом војном аташеу Словачке зажељели добродошлицу и много успјеха у будућој професионалној каријери, те поздравили активности на изради годишњег плана билатералне сарадње двије земље за 2024. годину.

Одлазећи војни аташе Миндек захвалио је за досадашњу успјешну сарадњу двије земље на пољу одбране, а пуковник Скрутек изразио је увјерење да ће се планови билатерално-одбрамбене сарадње двије земље подићи на још виши ниво, и на пољу школовања, курсева и војних вјежби.