latinica  ћирилица
25/09/2023 |  15:31 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Шулић открио којим производима ће бити снижене цијене у Републици Српској

Листа производа који ће бити снижени у Републици Српској, односно чија ће маржа од 9. октобра бити нула одсто, полако поприма свој облик.
Потрошачка корпа - Фото: РТРС
Потрошачка корпаФото: РТРС

Иако још није коначно дефинисана, на том списку, како је за портал УНА потврдио министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, дефинитивно ће се наћи тиролска кобасица, мајонеза, зачини, пилећа паштета, као и детерџенти за суђе одређених произвођача.

У току су преговори са добављачима, али и трговачким ланцима који ће учествовати у овом другом кораку кампање "Друштвено одговорни" која започела још прије три мјесеца.

Коначна листа производа требало би да буде утврђена до краја наредне седмице.

- Пилећа паштета ће бити набавна цијена 58 фенинга. Дукат иде са детерџентима за суђе чија ће бити набавна цијена марку, 1,15, а била је набавна цијена 1,70 и тренутна је 1,70 прије снижавања. Имамо значајне те податке, а и остали нам их достављају. Са добављачима и произвођачима ћемо комуницирати да они своје производе које су одлучили да снизе шаљу само друштвено одговорним тржним центрима, онима који су дио кампање - рекао је Шулић за УНА портал.

До сада се кампањи Министарства трговине придружило девет добављача, а учешће је потврдило и више од десет трговачких ланаца.

А, премијер Радован Вишковић рекао је данас да ће од 1. октобра појефтинити велики број намирница у Српској.