latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:53 ⇒ 17:53 | Аутор: РТС

ФС Холандије одлучио да се прекинути меч Ајакс - Фејенорд настави у сриједу

Фудбалски савез Холандије (КНВБ) саопштио је да ће прекинути меч шестог кола националног првенства између Ајакса и Фејенорда бити настављен у сриједу, 27. септембра од 14 часова на "Јохан Кројф арени", али без присуства навијача.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Меч између Ајакса и Фејенорда прекинут је у недељу у 55. минуту због инцидената које су изазвали навијачи домаћег тима. Фејенорд је водио 3:0, а присталице Ајакса су убацивале бакље и тврде предмете на терен.

У саопштењу се наводи да је Одбор за фудбалско такмичење (КНВБ, ЕЦВ и ЦЕД) одлучио да се меч настави од 55. минуту, пошто је основни принцип да холандско првенство мора да буде што регуларније и да се побједник одлучи на терену.

Термин наставка меча договорен је са градским властима Амстердама.

Заостали меч трећег кола холандског првенства између Ајакса и Волендама, који је требало да буде одигран 27. септембра, одложен је за неки други термин.

Међутим, Ајакс је саопштио да се не слаже са одлуком челника КНВБ да меч са Фејенордом буде настављен у среду. У Ајаксу тврде да би овај дуел требало да буде одигран најраније током прве недеље новембра.

Такође, челници Ајакса су најавили жалбу против одлуке КНВБ-а.