latinica  ћирилица
25/09/2023 |  19:05 ⇒ 21:34 | Аутор: СРНА

Дубровник: Преврнуло се неколико кајака, до сада спасено осам људи (ВИДЕО)

Код Дубровника се преврнуло више кајака, спасено је осам људи, међу којима једно дијете, а трага се за још троје, преносе хрватски медији.
Кајак (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER/илустрација) -
Кајак (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER/илустрација)

Преврнути кајаци без људи пронађени су код Локрума, према отвореном мору.

Хрватски медији преносе да се трага за још троје излетника, али да се бројка стално мијења јер је наводно упитна евиденција која се води око особа које иду на излете кајацима.

На терену су у потрази припадници полиције и Лучке капетаније, радници Локрума, као и грађани који су испловили бродицама.

Дубровчанин Доминко Радић, који се укључио у акцију спасавања угрожених на мору, рекао је да је по дојави изашао на море, да су таласи толико високи да су му прелазили преко барке, да на појединим мјестима дува вјетар и до 80 километара на час.

- Нашао сам три кајака преврнута, плутали су документи, али нема људи. Ја сам успио спасити двојицу, али ништа не говоре јер су у шоку. Забрињава ме што сам нашао и два прслука како плутају - додао је Радић.

Радић је, како се наводи, спасио двоје, највјероватније, њемачких држављана, а у Бетиној шпиљи их је пронађено четворо.

Полиција је у 15.20 примила дојаву од грађана који тврде да су уочили неколико преврнутих кајака с вањске стране отока, на отвореном мору.