latinica  ћирилица
25/09/2023 |  22:17 ⇒ 26/09/2023 | 08:01 | Аутор: РТРС

Од 1. октобра ниже цијене у трговинама; Погледајте који ће производи бити јефитнији (ВИДЕО)

У Републици Српској од 1. октобра - ниже цијене у трговинама!
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

Премијер Српске Радован Вишковић најавио је појефтињење великог броја намирница - од хране до хемикалија.

Да овим мјерама Влада Српске ради на ублажавању инфлаторних посљедица поручили су и наши гости у емисији наше телевизије "Други угао".

До сриједе ћемо имати петнаестак, можда и више производа који ће бити на нула одсто марже, изјавио је министар трговине и туризма Српске Денис Шулић, гостујући у емисији наше телевизије "Други угао".

- Неки од производа су пилећа паштета компаније Тривас, чија је набавна цијена 1,17 КМ, а рекли су да ће бити 58 пфенига. Тулумовић са тиролском кобасицом од 400 грама чија је садашња набавна цијена 4,50 КМ, а биће три КМ. Дукат са детерџентом за руке и суђе - прецизирао је Шулић.

Шулић је нагласио да су се јавиле и компаније ЗП Комерц, Спектар Дринк, Сава Бијељина, Натура Теслић и Дуле доо Бијељина.

- Венера и Нелт ће се одрећи марже на производе који нису домаћи - истакао је Шулић.

Додао је да ће још већи дио производа бити значајно снижен од стране произвођача према тржном центру.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић поручио је да они подржавају ову акцију.

- Увозимо доста велики број прехрамбених производа из Србије који су овдје јефтинији него у Србији. Ми мислимо да ову акцију треба подржати, свакодневно смо у контакту са привредницима и они ће дати свој допринос, али су им могућности ограничене - рекао је Рачић.

Предсједник Удружења за заштиту потрошача "Звоно" Јован Василић је напоменуо да су се у овом удружењу договорили да попрате ток акције и да се међусобно информишу како би сви потрошачи у Српској могли доћи до битних рпоизвода.

- Најбитније је да то за почетак буду не само прехрамбени, него и производи за свакодневну употребу - закључио је Василић.

Емисију "Други угао" можете погледати ОВДЈЕ.