latinica  ћирилица
26/09/2023 |  07:32 ⇒ 10:19 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - НСРС о Приједлогу закона о Фонду солидарности Српске

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас по хитном поступку Приједлог закона о Фонду солидарности Републике Српске.
НСРС - Скупштинска сала -
НСРС - Скупштинска сала

По хитном поступку биће разматран и Приједлог закона о Агенцији за информационо-комуникационе технологије, Приједлог закона о измјенама Закона о републичкој управи, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о апотекарској дјелатности, најављено је из Народне скупштине Републике Српске.

Биће разматрани и Приједлог закона о допуни Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске.

На дневном реду су и нацрти закона о производњи наоружања и војне опреме у Републици Српској, о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација, о измјенама и допунама Закона о обавезним осигурањима у саобраћају, о измјенама и допунама Закона о угоститељству.

Посланици ће разматрати Приједлог програма фискалне консолидације за период 2024-2026. године, извјештај Комитета за координацију надзора Финансијског сектора Републике Српске за 2022. годину, те извјештаје Агенције за осигурање Републике Српске.

Биће разматран и извјештај о стању сектора осигурања у Републици Српској за 2022. годину, извјештај о раду Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за прошлу годину, извјештај о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за 2022. године, те Годишњи ревизорски извјештај за ову годину.

На дневном реду су и извјештај о раду Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2022. годину, те извјештај о раду и пословању Гарантног фонда Републике Српске за прошлу годину.

Сједница ће почети у 10.00 часова, пренос на РТРС плус и нашем порталу.