latinica  ћирилица
26/09/2023 |  09:27 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

Тадић: Нема приступања ЕУ са странцима у Уставном суду и Комшићем у Предсједништву

Савјетник предсједника Републике Српске Огњен Тадић изјавио је да БиХ са Жељком Комшићем у Предсједништву БиХ и страним судијама у Уставном суду не може у ЕУ.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

- Да ли су бошњачким политичарима важнији Комшић у Предсједништву БиХ и стране судије у Уставном суду од приступања ЕУ? - упитао је Тадић у објави на друштвеној мрежи Икс.

Партнери у власти на нивоу БиХ разговарали су јуче у Мостару о закону о Уставном суду БиХ и измјенама Изборног закона БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је питање Уставног суда БиХ тешко за Бошњаке, али да ће морати да га ријеше или неће бити рјешаване многе друге ствари.

- Што се тиче Уставног суда, разговарамо и видимо неку врсту опструкције. Ми из Републике Српске смо доставили приједлоге за радну групу, достављени су и приједлози хрватског народа, а још нема од бошњачких представника. Рекли смо да је овај мјесец тај када ћемо имати закон о Уставном суду и судијама странцима - рекао је Додик након састанка.

Лидер СДП-а БиХ Нермин Никшић рекао је да БиХ не може са страним судијама у ЕУ, да су спремни да раде на закону о Уставном суду, али да у овом тренутку није вријеме да се то питање рјешава.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да измјене Изборног закона и закон о Уставном суду могли да се нађу пред Савјетом министара почетком октобра.