latinica  ћирилица
26/09/2023 |  11:22 | Аутор: РТРС

СИПА: Претреси на 15 локација

Припадници Агенције за истраге и заштиту врше претресе на 15 локација на подручју Тузле, Калесије, Зворника, Сребренице и Братунца због сумње да је почињено више кривичних дјела, међу којима давање и примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Претреси се врше у оквиру акција "Алтер его један" и "Алтер его два", саопштено је из Сипе.

Ове активности спроводе се због постојања основање сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради вршења кривичног дјела, фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског дјела, давање и примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем прописана Кривичним законом Републике Српске.

Претреси се врше и због сумње да да су почињена кривична дјела организовани криминал, фалсификовање исправа, овјеравање неистинитог садржаја, недопуштено складиштење робе и кријумчарење прописана Кривичним законом Федерације БиХ.

Сипа врши претесе по налозима Окружног суда у Бањалуци и Кантоналног суда у Тузли, а под надзором Републичког јавног тужилаштва и Кантоналног тужилаштва у Тузли, у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Српске и Тузланског кантона.

У саопштењу се додаје да ће о коначном исходу акција јавност бити информисана накнадно, обзиром да су оне и даље у току.