latinica  ћирилица
26/09/2023 |  12:39 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Приштина: Двојици ухапшених Срба одређен једномјесечни притвор

Судија Посебног одјељења Основног суда у Приштини одредио је једномјесечни притвор Благоју Спасојевићу из Звечана и Душану Максимовићу из Бањске који су ухапшени након сукоба са полицијом самопроглашеног Косова у рејону Бањске.
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да се Спасојевић и Максимовић терете да су наводно починили кривична дјела тероризам, извршење терористичког чина и напад на уставни поредак самопроглашеног Косова.

- Ријеч је о тешким кривичним делима, али ми ћемо у жалби Апелационом суду покушати да оспоримо наводе тужилаштва - рекао је Пантовић за Срну.

Биљана Максимовић, сестра ухапшеног Душана, изјавила је Срни да њен двадесетседмогодишњи брат није починио било какво кривично дјело.

- Он никог не познаје, нити има било чији број телефона из те, назовигрупе из Бањске - рекла је Максимовићева, која је била испред приштинског суда када су њеног брата спроводили припадници РОСУ.

Према информацијама адвоката, Спасојевић и Максимовић ће одмах бити пребачени у притворски центар у Подујеву.

Четворо Срба убијено је у недјељу, 24. септембра, у сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у рејону Бањска код Звечана. Убијен је и један косовски полицајац.

У српским срединама на Косову и Метохији 26, 27. и 28. септембар проглашени су данима жалости поводом погибије више особа у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан.