latinica  ћирилица
26/09/2023 |  14:41 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Митровић: Сарадња Српске и Србије у области намјенске индустрије

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић разговарао је са министром одбране Србије Милошом Вучевићем о наставку сарадње Српске и Србије у области намјенске индустрије и како је подићи на виши ниво.
Војин Митровић - Фото: РТРС
Војин МитровићФото: РТРС

Митровић је, након разговора са Вучевићем на Сајму наоружања у Београду, истакао да је намјенској индустрији потребно више посла како би могла да превазиђе све тренутне проблеме.

- Присутан је недостатак посла. Али, што се тиче самог тржишта, на Сајму се могло видјети да постоји интересовање и министарстава одбране других земаља, као што су, на примјер, Индија, Уједињени Арапски Емирати и други - рекао је Митровић.

Он је истакао да је у овом тренутку Републици Српској најбитнија сарадња са Министарством одбране Србије.

Очекује је да ће овај састанак и посјета Вучевића штанду Ваздухопловног завода "Орао" Бијељина уродити плодом и да ће сарадња бити унапријеђена кроз усвајање нових производа и ремонта мотора, компоненти, на обострано задовољство.

Митровић је напоменуо да се сусрео и са представницима компанија "Орао" из Бијељине, ТРБ Братунац и "Космос" Бањалука, који учествују на Сајму наоружања у Београду.

- Постоји интересовање за дјелокруг њиховог рада - рекао је Митровић.

У Београду је јуче отворен Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023", највећи и најзначајнији у региону, на којем ће се представити 154 домаћа и инострана произвођача, међу којима и из Републике Српске.